Beeldvorming kinderen over dementie

Kinderen kunnen van jongsaf aan leren om dementievriendelijk met mensen in hun omgeving om te gaan. Als zij in hun omgeving zien hoe 'gewoon' dat is, nemen zij die houding waarschijnlijk vanzelf over. Ze zijn vaak juist nieuwsgierig naar mensen bij wie alles van de buitenkant een beetje anders oogt dan bij anderen. Grijp die nieuwsgierigheid aan en gebruik het volgende kinderboek erbij.   

Een kinderboek waarin dementie spelenderwijs langskomt, in de vorm van een oma die vergeetachtig wordt, is 'Een stiekem plan'. Oma vergeet weliswaar dingen, maar speelt een niet onaanzienlijke rol in het verhaal. Het boek past daardoor heel goed in deze tijd waarin veel opa's en oma's een grote rol in het leven van hun kleinkinderen spelen.  

Verscheen in 2015 bij uitgeverij Minjon. Auteur Joke de Jonge, illustrator Juliette de Wit. Helaas is het boek alleen nog maar bij de auteur te koop, inmiddels voor het vriendenprijsje van 5 euro + portokosten. Stuur een mailtje naar:  mail@dementieleeslijn.nl met het aantal gewenste exemplaren. Wie prijs stelt op een spelletje dat kinderen met hun opa of oma kunnen maken en spelen, kan dat aangeven.